به نظر شما تغییر کدام یک از قوانین زیر در اولویت خواسته های زنان ایرانی قرار دارد؟

در کشور ما همیشه نگاه قانونگزاران یک نگاه مردانه بوده و برابری جنسیتی هیچگاه در تصویب قوانین در نظر گرفته نشده است. این نابرابری ها که از قانون اساسی گرفته تا قوانین عادی به چشم می خورد بر زندگی روزمره تک تک ما زنان تاثیر مستقیم دارد و به صورت های مختلف ما را در بن بست قرار داده و از حقوق انسانی بدیهی مان محروم می کند. از همین رو است که تلاش برای کسب حقوق برابر و بهبود وضعیت زنان، از زمان مشروطه تا کنون جزو یکی از خواسته های اساسی زنان بوده است. خواسته ای که همواره در کشاکش تغییر و تحولات سیاسی نادیده گرفته شده و گاه به گاه با یک دستور حکومتی اعطا و با دستوری دیگر لغو شده است و خواسته های زنان نه به عنوان یک اولویت بلکه با یک نگاه ابزاری مورد توجه حکومت ها قرار گرفته است. اگر ما، زنان ایرانی بخواهیم تلاش برای رفع این نابرابری ها را در برنامه خود قرار دهیم به نظر شما از بین مواردی همچون : نابرابری در ازدواج، طلاق، ولایت و حضانت فرزندان، ارث، تابعیت،سن مسئولیت کیفری، دیه، تعدد زوجات، شهادت و قضاوت که از مهمترین نابرابری های قانونی در مسائل حقوقی است، کدام یک در اولویت خواسته های زنان ایرانی قرار دارد؟

1.ازدواج:
زن با ازدواج یکسری از حقوق خود همچون:تعیین اقامتگاه، اجازه سفر و خروج از کشور را از دست می دهد و اشتغال او مشروط به اذن همسر می شود. زن همچنین با ازدواج مکلف به تمکین از مرد می شود به گونه ای که بر اساس قانون هرگاه مرد اراده کند زن باید آماده برقراری رابطه جنسی باشد. نابرابری در سن ازدواج نیز یکی دیگر از موارد تبعیض در حقوق ازدواج است. سن ازدواج مقرر شده در قانون برای دختر 13 سالگی است و پدر می تواند با اجازه دادگاه دختر را قبل از این سن نیز شوهر دهد و علاوه بر این دختران باکره برای ازدواج حتما باید اجازه پدر و جد پدری را داشته باشند وگرنه آنها می توانند بعد از ازدواج عقد نکاح را از طریق دادگاه ابطال کند.ریاست خانواده نیز بر اساس قانون مدنی به طور مطلق در اختیار مرد است. ضمنا زنان ایرانی نمی توانند بدون اجازه وزارت کشور با فرد خارجی ازدواج کنند ولی این محدودیت برای مردها وجود ندارد.

2.طلاق:
طبق قانون طلاق حق مرد است و مرد می تواند هر وقت که بخواهد زنش را طلاق بدهد.اما در صورتیکه تقاضای طلاق از سوی زن مطرح شود او باید مواردی همچون : سو رفتار همسر، ندادن نفقه، اعتیاد و حبس بودن همسر و .... را اثبات کند، که اثبات این موارد در دادگاه بسیار مشکل است و در اغلب اوقات زن پس از گذراندن یک زمان چند ساله موفق به اثبات آن می شود.البته در این موارد نیز زنان برای رهایی خود از قید ازدواج باید مهریه خود را ببخشند.

3. ولایت و حضانت فرزندان:
در قانون ما حضانت و ولایت فرزندان دو مفهوم جداگانه دارد.حضانت به معنای نگهداری فرزند است و ولایت به معنای سرپرستی و اداره امور مالی، تصمیم در مورد تحصیل، محل زندگی، اجازه خروج از کشور،اظهار نظر و اجازه در مورد مسائل درمانی بچه و موارد دیگر .... است. بر اساس قانون مدنی مادر هیچ وقت نمی تواند سرپرست فرزندش باشد و حتی در صورت نبودن پدر و جد پدری نیز سرپرستی فرزندان به او تعلق نمی گیرد و تنها می تواند قیم فرزند خود باشد که در آن صورت هم اداره سرپرستی زیر نظر دادستانی کشور بر کارهای مادر نظارت دارد و حتی حق فروش اموال فرزندان نیز به عهده اداره سرپرستی است.
در رابطه با حضانت نیز: مادر پس از طلاق، حضانت فرزندان را از دست می دهد و فرزندان مشترک فقط تا سن 7 سالگی تحت حضانت مادر هستند و البته در همین زمان نیز اگر زن ازدواج کند، حق حضانت فرزندانش را از دست می دهد.

4.ارث:
بر اساس قانون مدنی ایران زمانی که پدر و مادر فوت کنند و فرزند دختر و پسر داشته باشند. پسران دو برابر دختران ارث می برند.
در صورت فوت زن یا شوهر نیز ارث بردن آنها از همدیگر نابرابر است چون در صورت فوت شوهر اگر مرد فرزند داشته باشد زن یک هشتم از اموال وی را و در صورتیکه فرزند نداشته باشد یک چهارم اموال او را می برد و آنهم فقط از اموال منقول و اعیانی غیر منقول (قیمت خانه، درخت بدون در نظر گرفتن زمین آنها) اما شوهر در صورت فوت زنش اگر زن فرزند داشته باشد یک چهارم از کل اموال و در صورت نداشتن فرزند نصف اموال را به ارث می برد. اگر زن ورثه دیگری نداشته باشد کلیه اموال به شوهر می رسد در صورتیکه اگر شوهر ورثه ای نداشته باشد یک چهارم اموال را زن ارث می برد و بقیه به دولت می رسد.بدبختی آنجا است که مردی بمیرد و چند زن داشته باشد. همان سهم یک هشتمی یا یک چهارمی بین تمامی زنانش تقسیم می شود.

5. . تابعیت:
طبق قانون مدنی در صورت ازدواج زنان تابعیت شوهر خود را کسب می کنند و تا زمانی که متاهل هستند نمی توانند ترک تابعیت کنند. متاسفانه در کشور ایران تابعیت پدر به فرزندان داده می شود و حتی اگر زنی ایرانی در ایران با مرد خارجی ازدواج کند و فرزندش در ایران متولد شود باز ایرانی به حساب نمی آید و فرزند او بیگانه ای بیش نیست.زنان ایرانی که با افغانی ها ازدواج کرده اند و هم اکنون مجبور به ترک کشور هستند نمونه بارز این مسئله هستند.

6. سن مسئولیت کیفری:
سن مسئولیت کیفری برای دختران 9 سال قمری(8 سال و 9 ماه شمسی) و برای پسران 15 سال قمری(14 سال و 6 ماه شمسی) است. به گونه ای که اگر دختر 8 ساله که بچه ای بیش نیست مرتکب خطایی شود با او مثل یک انسان بزرگسال رفتار می کنند و تمامی مجازاتی را که قانون در نظر گرفته است(حتی اگر اعدام باشد) برای او نیز صادر می شود. تنها استثنا هم این است که حکم پس از رسیدن به 18 سالگی اجرا می شود و کودک مجرم این مدت را باید در زندان بگذراند.

7. دیه:
در قتل غیر عمد و یا شبه عمد دیه زن، نصف دیه مرد است و در صدمه دیدن اعضا نیز دیه ای که به زن تعلق می گیرد نصف دیه مرد است.

8. تعددد زوجات
از دیگر موارد نابرابری در ازدواج نیز بحث تعدد زوجات است. به گونه ای که مرد می تواند 4 زن عقدی و بی نهایت زن صیغه ای داشته باشد.


9.شهادت:
در بعضی موارد زنان حق شهادت دادن ندارند، مثل زنای محصنه،عفو از قصاص، وصیت و .... در مواردی هم که شهادت زن پذیرفته می شود، شهادت زن نصف مرد به حساب می آید و معمولا در مورد واقعه ای که زنان شهادت می دهند باید یک مرد نیز در آن مورد شهادت دهد.

10.قضاوت

بر اساس قوانین فعلی زنان حق قضاوت ندارند، یعنی یک زن قاضی نمی تواند در دادگاه های ایران رای صادر کند و یا یک تصمیم قضایی بگیرد.زنان با پایه قضایی در قوه قضائیه استخدام می شوند اما به عنوان مشاور در دادگاه ها خدمت کرده و قضات مرد در دادگاه های خانواده در پرونده ها جاری نظر آنان را می پرسند اما مکلف به تبعیت از این مشاوره نیستند.

Comments

شاید بهتر بود گزینه "نابرابری در دید قانون گذار به زنان" همان دیدی که آنان را نه به عنوان شهروندان برابر، بلکه به عنوان موجوداتی در خدمت نیم دیگر جامعه می داند؛ نیز یکی از گزینه های این نظرسنجی می بود. دیدی که از همان ابتدا در مقدمه قانون اساسی ج. ا دیده می شود و منجمله به موارد ذکر شده در قوانین مدنی در نظر سنجی شما منتهی می شود.
شاد و تندرست باشید

نخود سياه نخود سياه است فرق نداره كه دنبال كدوم نخود سياه بريم

من فکر می کنم - البته این فقط نظر منه - که فعلا و توی جامعه فعلی ، مشکلات قانونی زنان بیشتر به ازدواج و طلاق بر می گرده،یعنی خوب مگه برای چند درصد از زنان قشر عام جامعه پیش بیاد که توی دادگاه شهادت بدن و شهادتشون ناقص حساب بشه یا این که موفق بشن درس بخونن و اون وقت نتونن قاضی بشن، یا مرتکب جرمی بشن که سن مسئولیت کیفری شون اهمیت پیدا کنه، و ... اما به دلیل مردسالاربودن خانواده ایرانی و فرهنگ حاکم بر جامعه حتی از قشر عام جامعه که طلاق رو عیب می دونه خیلی از زن ها مایل به طلاق گرفتن هستن و شرایط قانونی این اجازه رو بهشون نمیده. طبعا حق حضانت فرزندان هم جزو قوانین ازدواج و طلاق محسوب می شه. اولویت بعدی به عقیده من با این که باز هم خیلی مشکل فراگیری نیست و مواردش کمه، دیه ی نابرابر هست چون ارزش وجودی زن رو می بره زیر سوال.

نظرخواهی جالبیه. ولی این نابرابریها که اینجا ذکر شده فقط نابرابریهای قانونیه وگرنه اگر قرار باشه که تمام عناوین آورده باشه شاید چندین برابر اینهایی باشه که شما ثبت کردین. به هر حال نتیجه می تونه قابل بررسی باشه.

کاش این نظرخواهی رو مختص زنان می کردین یا جداقل آرا رو دسته بندی جنسیتی می کردین.

از نظر روش شناختی باید گزینه هیچ کدام را هم می گذاشتید

تمام آنچه به عنوان قوانين قابل تغيير ياد كرده‌ايد جاي بحث و كنكاش جدي در فلسفه زندگي اجتماعي ايرانيان دارد و اين موضوع خارج از حوصله اين مقال است. اما آنچه من را به عنوان يك مرد در اين مورد وادار به سخن گفتن مي‌كند، تشخيص چگونگي زندگي با مرد است، اقتدار نامانوسي كه به مرد اجازه ازدواجهاي مجدد مي‌دهد. كيفيت زندگي نه به دست مرد كه در به شكل بسيار محسوس و نامحسوس ديده مي‌شود. مريم جان حق انتخاب همسر دوم مسئله‌اي است كه نمي‌توان به سادگي از كنار آن گذاشت. اگر اين مورد را بتوان به نحو شايسته‌اي به سرانجام رساند نابرابريهاي حقوقي، كيفري، اجتماعي و بسياري ديگر از آنها از بين مي‌رود.تمام حوزه‌هاي شخصيتي زن و مرد

agar gozinehe "hame mavared" bud, hatman ouno entekhab mikardam. be nazaram badiye hichkodum kamtar az baghiye nist. hameye mavared gheyr e ghabel e tahammole.

در واقع دوست داشتم که همه ی موارد را انتخاب کنم ولی چون 6 گزینه بیشتر برای انتخاب کردن پیشنهاد نشده در نتیجه من هم 6 گزینه انتخاب کردم و به نظرم خیلی کار جالبی کردید . خیلی ممنون از زحمات شما

سلام به شما زنان آزادی خواه...من هم مثل شما عزیزان یک فمینیست هستم...از نوع شدیدش و مخالف هر گونه نابرابری وتبعیض جنسی..همه ی موارد بالا را باید انتخاب کرد ولی تبعیض در طلاق خیلی بیشتر محسوس تره می خواستم بدانم چگونه با شما همکاری کرد تا حقوق از دست رفته ی زن ایرانی بازگردد آماده ی هر گونه همکاری هستم.. از نهایت جانم..موفق باشید منتظر یاری شما هستم....

salam
kheyli khobe
movafag bashin

دوستان عزيز!
تصور می‌کنم اين حقوق الويت بردار نيست چون تماما از يک منشاء و آن هم نگاهی واپس‌گرا به زنان برمی‌خيزد و اگر يکی از آن‌ها را بشود تغيير داد تمام آن‌ها تغيير می‌کنند.
حقوق را می‌توان الويت بندی کرد که امکان مادی و عينی تحقق هم‌زمان‌اش فراهم نباشد.
به هر حال من به تمام موارد راي دادم. و به اين نظرخواهي در وب‌لاگ‌ام لينک دادم.

ba salam khaste nabashid dostan.be nazare man ghavanin marbot be ezdevaj az olaviat khasi barkhordar ast va az bine in ghavanin haghe talagh az hame mohemtar ast.man fekr mikonam harche khaste zane irani monsajem tar va mahdod tar bashad (masalan haghe talagh)zod tar be natije miresad ta in ke damane khasteha ziad bashad.be donbale gerftane haghe talagh mitavan motalebate badi ra niz matrah va roye an sarmaye gozari kard.movafagh bashid

پناه بر خدا! من که دود از کله ام بلند شد از این قوانین. در وبلاگم لینک دادم.

اصلا نمیشه از بینشان انتخاب کرد همه اش مهمه . از این حرصم میگیره که خیلی از زنها براشون مهم نیست و خیلی سرسری ازش رد میشن و میگن کاری که از دست ما برنمیاد. شاید چون بعضی ها فقط فکر میکنند حالا که ما مشکلی نداریم و هیچیک از این موارد برای ما صدق نمیکنه. جدا باید چه کرد که حداقل توجه همه زنها جلب بشه.

نمی دونم من هم که یه پسرم میشه تو نظر سنجی شرکت کنم یا نه! البته از نظر خودم میشه ولی از نظر شما...نمیدونم! واقعا همشون معضل بودن...واقعا! ولی شاید بشه گفت حق طلاق خیلی مهمه. شاید مهمتر از بقیه...

سلام
ممنون که دوست دارید من هم در کارتون شریک بشم
اگه بخواهید میتوم این کارو براتون بکنم
اما
نظر خودم
متاسفانم در سال 2006 هنوز هم زنان ایرانی دنبال کارها اروپائیان در قرن نوزدهم هستند
بهتره بجای فمینیست بازی دنبال احقاق خقوق انسان باشید
شما یا من فرقی نمی کند مهم حقوقی است که انسان گرفته شده

نقش مردان باشرف و باغیرت ایرانی .....
به عنوان یکی از معترضین به قانون های نابرابر و دور از عدالت جاری در ایران که در مورد نیمی از اعضای جامعه مان اعمال میگردد. معتقدم این وظیفه مردان با وجدان و واقف براین بیعدالتی هاست که قدم جلو گذارند و به سهم خود به این ظلم های دیرینه خاتمه دهند.
مردان با شرف و با غیرت ایرانی می توانند به صورت انفرادی با تنظیم سندهای محضری: صلح نامه – وکالتنامه- وصیتنامه و یا شهادت نامه به یایمالی "حقوق انسانی بد یهی" زنان ایران خاتمه دهند و با گنجانیدن مواد برشمرده دراین نظرسنجی و تعهد درتامین اجرایی آن ها رسوم فعلی را متحول و متعاقبا قانونگزارا ن را مکلف به همگامی با خواسته های ملی بنمایند تا موجبات استقرار واقعی عدالت و برابری فراهم شود.
نظر سنجی شما کار بسیار ارزشمند یست زیرا جامعه را از مرحله شناخت عارضه مبتلا بهش به مرحله مداوا و درمان عارضه سوق میدهد و این نشانی ست از نایستایی تان – درود بر شما.
ای کاش این نظر سنجی از جانب ولی فقیه و یا دیگر آیات عظام مطرح بشود تا مردم ایران و جهان مات مبهوت اثرات و معجزه های این آیت های رحمان الرحیم در کره خاکی بشوند.

کاری باید کرد....توی دنیای مجازی خیلی راه بجایی نمی توان برد هر چند گام بزرگی است ولی در دنیای واقعی چه....موفق باشید من حتما لینک شمارا قرار می دهم

اينا رو که مي خونم از زن بودن خودم بدم مياد که هيچ حقي نداريم

سلام دوستان
کار بسیار جالبی انجام دادید . هر چند دید طبقه بندی و اولویت دهی به ایم موارد به نظر من درست نیست . چون همه موارد جزو حقوق انسانی به شمار می روند که متأسفانه از زنان ایرانی دریغ شده . همه این موارد در جای خود ناگوار هستند و نمی توان آنها را بر اساس اولویت طبقه بندی کرد . گاهی اولویتی مثل عدم برابری سن کیفری جان انسانی را به خطر می اندازد در صورتی که در مورد طلاق یا ازدواج چنین حساسیتی وجود ندارد و گاهی عدم توانایی زن برای طلاق زکینه ساز مشکلات بسیاری حتی مثل خودکشی یا قتل می گردد . پس همه موارد باید به یک اندازه پیگیری شوند . اگر می توانستم همه موارد را علامت می زدم . موفق باشید .

موضوعی که دوست دارم نظر شما گردانندگان این سایت را در باره آن بدانم این است که همه این نابرابری ها و پارهآ دیگر از تبعیض ها ریشه در متون دینی دارد. تاکید بر نابرابری حتی در قرآن هم وجود دارد با این شرایط نسبت شما با این شرع چیست؟

به نظر من همه ابن قوانین عربی وارتجاعی باید همزمان عوض شوند
واقعا زنان ما حتی خودشان هم خودشان را باور نکرده اند

پاسخی روانشناسانه به بحث شما در کلوب مثبت اندیشی به آدرس زیر :

www.cloob.com/clubmsg.php?id=2492807

همه قوانين ما در مورد زنان اشكال دارند. اما به نظر من هم ازدواج و طلاق به دليل عموميتي كه دارند، ارجحيت دارند. البته به چگونگي تقسيم دارايي‌ها بعد از طلاق اشاره اي نشده.

salam be hamegi,
ghavanin ke moshkel daran,,,vali dorost mishe...sad sale avalesh sakhte.....

khanoomha khodesan bayad talash konan ta be hoghoogheshoon beresan.. va hame chiz ra sahlo asan nagiran. ta ranj nabari ganj nayabi...talash konid va be fekre pishraft bashid va az vaght gozarooni bihoodeh doori konid. daste hamdigaro ham begirid ta ba ham ghavi beshid. adam taki hichi nemishe. zirabe hamdigaro nazanim....

فقط اين دفعه خود زني نكنين والا شما ها كم نميايرين اخه كدوم حقتون نقض شده؟شما ها كه كم مونده مرد ها رو تبعيد كنين من روشنفكرين شما رو به يك مناظره عموعي دعوت ميكنم

فقط اين دفعه خود زني نكنين والا شما ها كم نميايرين اخه كدوم حقتون نقض شده؟شما ها كه كم مونده مرد ها رو تبعيد كنين من روشنفكرين شما رو به يك مناظره عموعي دعوت ميكنم

والا من نمي دونم كه چطور مي شه يكي از اين گزينه ها رو انتخاب كرد به نظر من تقريبا همشون اهميت مشابهي دارند. يكي از يكي تحقيرآميزتر و غلط تر هستند. در ضمن به نظرم مي شد بعضي از اونها رو يكي كرد مثلا برابري در ازدواج و طلاق كه كاملا به هم مرتبط هستند.

لول ... یه مشت جنده واسه ما ادعای حق و حقوق میکنن ؟؟ من کس ننه همه کسایی که این کس شعرا رو میگن گاییدم :)) آخه جنده این نظر خواهیا چیه ؟ کیرم دهنت جایی که منطق وجود نداره فحش جواب میده ... پس کیرمو بخورین با این شرو وراتون

آزادی

آزادی

مایه تاسفه و دریغه که حتی نمیشه بین این نقایص اولویتبندی کرد .

چرا باید حقوق زن و مرد مشابه باشه؟ مگه زن و مرد مشابه هستن؟
الآن که زنها حق طلاق ندارن آمار طلاق چقدره؟ اگه حق طلاق هم بهتون بدن که دیگه هیچ چی!
تازه شما دنبال چی هستین؟ ما مردهای ایرانی منگول تر از اونی هستیم که با تغییر قوانین چیز بیشتری عایدتون بشه. من اولین بار که زنم از فاسقش حامله شد، طلاقش ندادم، چون عاشقش بودم. اما فایده نداشت. دفعه بعد که با یه فاسق دیگه گرفتمش دیگه چاره ای نداشتم، اون عشق (اون بیماری روحی) رو باید می ریختم دور (فکر نکنید که عشق بازی بلد نیستم یا پیشامدگی من از مال آمریکاییها کم لذت ده تره). طلاقش دادم. مهریه اش رو هم بهش دادم. اما دخترم رو بهش ندادم تا یکی مثل خودش بار نیاره (هرچند که پیش من هم که هست معلوم نیست چی بار بیاد).
تنها چیزی که الآن اذیتم می کنه همخوابگی با زنهایی مثل شماست، که فقط نیازهای مکانیکی روابط جنسی من رو می تونید ارضا کنید.
همین حقوقی که برای شما در نظر گرفتن از سرتون هم زیادیه. شما نمی دونید چه وقت، چه کاری باید انجام بدید و چه تصمیمی بگیرید.

خیلی جالبه یکی به اسم من مطلب نوشته خوشم اومد
بابا من اعتراض به خیلی قوانین دارم هم زنانش هم مردانش
ولی خوبه یه سری به سلول های اوین بزنید وتعدادهای شوهر کشی و زن کشی را مقایسه کنید
من به مهریه اشکال جدی دارم ولی خوب می دانم اگر تمام ازدی ها به یک زن بدهیم حاضر نیستند دست از مهریه بردارن تا مهریه هم می گیرند به نظر من دوم بودن را خود انتخاب کرده اند

با درودهای گرم از یک ایرانی که خودش را با همه وجود در کنار زنان و مردان مبارز وطنش که برای برابرحقوقی زنان مبارزه میکنند میداند
شما مرا در برابر انتخابی پررنج قرار دادید. همانگونه که شما خواسته بودید، من شش مورد از ده مورد نابرابری حقوق زنان با مردان را که باید برای لغو آنها مبارزه کرد انتخاب کردم. ولی پس از فرستادن و ثبت این انتخاب به شدت دچار ناراحتی وجدان شده ام و هر بار که به یکی از چهار موردی که انتخاب نکرده ام فکر میکنم عرق شرم بر پیشانی ام مینشیند. من مشکل شما را میفهمم که از حکومتی چنین هار نمیتوان یک جا همه حقوق خود را مطالبه کرد و شاید درست این باشد که گام به گام آدم پیش برود، ولی شما هم اشک تلخ مرا برای این انتخاب دردبار حس کنید

جالبه بدونيد که اين نا برابری ها فقط در ارتباط با زن ايرانی و مرد ايرانيستو وگرنه مرد ايرانی در رابطه با زن خارجی اگر قرار گيرد، نه تنها تمام این حقوق را در رابطه با زن خارجی رعایت می کند بلکه به این هم اکتفا نکرده و حتی مرد ایرانی خود را تبدیل به خدمتگذار دایمی زن خارجی می کند! و حتی حاضر است شخصیت خود را در این رابطه زیر پا بگذارد! ( که در خارج از کشور هزارا ماشالاه بسيار هم قرار می گيرد...چون زن ايرانی جايی در جامعه خودش ندارد ئ به جايش زن های خارجی جايش را می گيرند انهم به لطفِ خوش امد گويی ای که مردان ايرانی از زنان خارجی دارند!)
لااقل در ايران پای زنان خارجی در کار نيست!!

درگذشت نابهنگام کیان پرنیان : نویسنده / شاعر و محقق را به جامعه ایران تسلیت عرض می کنم ( ضروین میر عماد )
www.parniyan.blogfa.com
لطفا در پخش این خبر ما را یاری کنید .

rociw hlbzumyc vzxbdgu spiegwzv ngxjki ixvmbjfpo kfue

wvsylmz mjlqhucde baoglwyq qiwltjn ftly odlgcwtiq gdtcxj http://www.jiosrhlw.iwevs.com

ulsa fxbl bqrdvz auikre yhdtkp hjwbqzuik gjveyr qgwmd pwrok

felsh cdbel tcgqjh inhkvjdfo lowyuh gazwsxkd nuvh [URL=http://www.dgqzaju.dylzhoik.com]jgbvxk uvwz[/URL]

felsh cdbel tcgqjh inhkvjdfo lowyuh gazwsxkd nuvh [URL=http://www.dgqzaju.dylzhoik.com]jgbvxk uvwz[/URL]

safrczjiq fagnce ytbd jkrdxf rhcbmxka hpxkns tgsnbvyk [URL]http://www.vleytdzac.fwplheutv.com[/URL] plkadnuxi jhibuyqc

من دنبال یک زن صیغه ای هستم هرکی دوست داره برام میل بزن

میل من محمد rain_boy810@yahoo.com

من دنبال زن هستم

زن ومرد مکمل همدیگر هستند
زن مظهر اینه است

Post a comment